
Pracuję jako asystent w Zakładzie Dietetyki Klinicznej Katedry Gastroenterologii i Hepatologii i CMUJ. Prowadzę badania naukowe z zakresu nieswoistych chorób zapalnych jelit oraz pracuję jako dietetyk w Szpitalu Uniwersyteckim na oddziale gastroenterologii.
Uczestniczyłam w wielu kursach z zakresu żywienia osób z chorobami przewodu pokarmowego, nowotworowymi i endokrynologicznymi. Jestem także specjalistą programu ModuLife wspomagającego leczenie pacjentów z NZJ. Ukończyłam również szkolenie specjalistyczne w zakresie żywienia osób z insulinoopornością SOIT.
Interesuje mnie żywienie w zaburzeniach jelitowych związanych ze stresem oraz w zaburzeniach hormonalnych, dlatego też specjalizuję się w zespole jelita drażliwego oraz chorobach zapalnych jelit.
Uważam, że nasze emocje i samopoczucie kształtują wybory żywieniowe, a jednocześnie nasza dieta może wpłynąć na samopoczucie.
Aktywnie uczestniczyłam w kole Psychodietetyki PRAGMY na Uniwersytecie Jagiellońskim oraz grupie badawczej, zajmującej się motywacją i przygotowaniem pacjentów do operacji bariatrycznych.
Prywatnie kocham gotować i wymyślać nowe przepisy, poszukując dietetycznych sposobów na walkę ze stresem.