Diagnostyka laboratoryjna okiem dietetyka

Program szkolenia:

1. Podstawowe badania w gabinecie dietetyka
2. Morfologia krwi obwodowej
- Układ czerwonokrwinkowy
Definicja i podział niedokrwistości
Różnicowanie niedokrwistości niedoborowych
- Układ białokrwinkowy
- Płytki krwi
3. Metabolizm barwników żółciowych
- Różnicowanie żółtaczek
4. Badanie moczu - co wynik może powiedzieć dietetykowi
5. Gospodarka lipidowa
Podstawowe parametry gospodarki lipidowej
- Oznaczanie stężenia homocysteiny i lipoproteiny A
6. Gospodarka węglowodanowa
- Jak rozpoznać insulinooporność?
- Jak rozpoznać cukrzycę?
- Jak kontrolować wyrównanie glikemii
7. Gospodarka wodno-elektrolitowa i jej parametry
8. Diagnostyka laboratoryjna innych chorób dietozależnych:
- Celiakia
- alergie pokarmowe
- nietolerancje pokarmowe
- choroby tarczycy
- wybrane choroby autoimmunologiczne

Termin szkolenia

Dzień:
10 lutego 2018
Godzina:
10:00
Czas:
7 godzin 30 minut

Cennik szkolenia

Studenci

do 26 roku życia

329 zł

Grupa

zorganizowana 5 os.

299 zł

Stały kursant

 

299 zł

Pozostali

 

349 zł

Wszystkie podane kwoty są cenami brutto. Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.

Formularz zgłoszeniowy

Dane kontaktowe