Łukasz Jaśkiewicz

Doktorant w Zakładzie Biochemii w Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku. Dietetyk sportowy, łączący kwestie naukowe z praktyką. Z zamiłowania biegacz-amator trenujący biegi na 400m.

Inicjator działań PTDS (Polskiego Towarzystwa Dietetyki Sportowej) w 2015 r. Współtwórca projektu Dietetyka Sportowa oraz Akademia Dietetyki Sportowej .

Współpracuje z osobami na różnym stopniu zaawansowania - od rekreacji po sport zawodowy. Zainteresowania: żywienie w sporcie, lekka atletyka, psychologia, muzyka.

Edukacja:
  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku
  • Warszawski Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Wychowania Fizycznego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi


Specjalizacje / szczególne zainteresowania:
  • Żywienie w sportach wytrzymałościowych
  • Żywienie w profilaktyce i w okresie kontuzji
  • Suplementacja w sporcie
  • Edukacja młodych sportowców